Utasai életét is veszélybe sodorta egy száguldozó, részeg sofőr Dombóváron

Vágólapra másolva!
120-szal száguldott, és driftelt egy sofőr Dombóváron, közvetlenül azután, hogy több sört is megivott. Vezetés közben telefonált, és 5 embert is vitt magával a megengedett 4 helyett, biztonsági övet pedig egyikük sem használt. A vezetéstől még az sem tartotta vissza, hogy korábban többször is eltiltották, így jogosítvánnyal sem volt. Végül nem meglepő módon az árokban kötött ki.
Vágólapra másolva!

A 30-as éveiben járó dombóvári férfit a bíróság tavaly szemtemberben egy évre eltiltotta vezetéstől, ennek ellenére egy hónappal később, kocsmázás után az egyik ismerőse autóját vezette Dombóváron.

A férfi vezetés közben minden lehetséges szabályt megszegett:

közel 120 km/h sebességgel száguldott, a kanyarokat kézifékkel driftelve vette be, a megengedett négy helyett öt utast szállított, ezen kívül vezetés közben telefonált, és még sörözött is.

Biztonsági övet sem a sofőr, sem utasai nem használtak. A sofőr több kocsit megelőzött úgy, hogy azok kénytelenek voltak lefékezni.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A száguldozásnak az vetett véget, hogy

a sofőr árokba hajtott, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a balesetben senki nem sérült meg.

Az ügyészség a büntetett előéletű, visszaeső, korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető férfival szemben négy év három hónap börtönbüntetés, illetve végleges hatályú vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta.