Ötödször is belevág a petesejt-beültetésbe Vajna Timi

Vajna Timi, Vajna Tímea
Vágólapra másolva!
Az egészségét is kockáztatja Vajna Tímea azért, hogy valóra váljon élete legnagyobb álma. A néhai filmügyi kormánybiztos Andy Vajna özvegye évek óta elkeseredett harcot vív azért, hogy édesanya lehessen. Szinte megszámlálni sem lehet, hányféle kezelésen, beavatkozáson esett át, ám mindeddig sikertelenül - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Karácsonykor ráadásul óriási veszteség érte: hét és fél hetes terhesen elveszítette a magzatát, a vetélés testi és lelki fájdalmai után azonban idén újra belevágott a babaprojektbe.

– írta akkor az Instagram-oldalán. Most ismét hírt adott magáról, a követőinek elmondta, hogy az ötödik petesejt-leszívásánál tart, a siker érdekében pedig négyféle injekcióval kell szúrnia magát. A vakcinák önmagukban is rengeteg rizikót hordoznak magukban, hiszen számos mellékhatásuk lehet. A Tímea által használt, hazánkban nem elérhető tüszőstimuláló hormonnak például meglehetősen kellemetlen mellékhatásai lehetnek: duzzanat vagy véraláfutás, petefészek ciszta, orrmelléküreg-fájdalom. A jelek szerint azonban az özvegyben annyira erős a vágy, hogy annyi év hiábavaló próbálkozás után a kezében tarthassa a saját gyermekét, hogy minden kellemetlenséget vállal a siker érdekében.

Ráadásul a jelek szerint mindezt teljesen egyedül, legalábbis erre lehet következtetni egy korábbi Instagram-történetéből, amikor egy spermabankból jelentkezett be.

– írta akkor és követői ebből arra következettek, hogy Timi felbontotta a jegyességét Zoltánnal, akivel közel három éven át éltek viharos kapcsolatban. Tímea az elmúlt években milliókat költött arra, hogy anya lehessen, a különleges talpmasszázstól kezdve az egereken kikísérletezett NAD+ módszerig mindent kipróbált. Helyzetét nehezíti, hogy korábban endometriózissal diagnosztizálták, és nőgyógyászati műtéten is átesett a problémája miatt.

A mellékhatások kockázatát is vállalja az anyaság érdekében. Forrás: Instagram

A genetikusok által ismertetett tény, hogy minél idősebbek a petesejtek, annál nagyobb az esélye annak, hogy valamiféle genetikai betegség lép fel a magzatnál, például Down-szindróma, szívprobléma. Emellett a vetélés is nagyobb arányban fordul elő – mondta a dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus, aki azt is elmondta, a teherbeesést elősegítő hormonkészítmények is hordoznak kockázatot.

Vannak, akiknél nem okoz semmiféle problémát, mellékhatást, de hogy mekkora a kockázat, az alapos kivizsgálás után derülhet ki. A hormonális beavatkozás nem mellékhatásmentes, még a legegyszerűbb gyógyszer sem! Nem véletlenül kell szigorú szakorvosi felügyelet alatt használni ezeket a szereket. Azoknál a hölgyeknél, akiknél eleve van valamiféle hormonális betegség, a kor előrehaladtával jelentősen csökken az esélye a teherbeesésnek, ám nem példa nélküli, hogy így is kihordható egy egészséges magzat.