Orbán Viktor gratulált az újraválasztott üzbég államfőnek

ORBÁN Viktor, MIRZIJOJEV Savkat, Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozója, Üzbegisztán, 2022.11.11.
Szamarkand, 2022. november 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Savkat Mirzijojev üzbég elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján az üzbegisztáni Szamarkandban 2022. november 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor hétfőn telefonon tárgyalt Savkat Mirzijojevvel, Üzbegisztán elnökével, akinek gratulált a vasárnapi választásokon aratott győzelméhez - közölte  Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint a választási siker jól jelzi, hogy az üzbég emberek elkötelezettek a Mirzijojev elnök által megteremtett stabilitás és a végrehajtott reformok mellett. A magyar miniszterelnök kifejtette: kormánya továbbra is a magyar-üzbég politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Savkat Mirzijojev üzbég elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján az üzbegisztáni Szamarkandban 2022. november 11-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor és Savkat Mirzijojev örömmel állapították meg, hogy számos magyar cég már komoly súllyal megjelent az üzbég piacon például a bankszektorban, a kommunikáció és a kereskedelem terén.