Orbán Viktor a paraguayi államfővel tárgyalt

ORBÁN Viktor; BENÍTEZ, Mario Abdo államelnök Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök politikus SZEMÉLY
Brüsszel, 2023. július 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Mario Abdo Benítez, Paraguay elnöke (j) az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden Brüsszelben tárgyalt Mario Abdo Benítezzel, Paraguay elnökével - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A két vezető a világpolitikai helyzetről, az ukrajnai háborúról és következményeiről, valamint a konzervatív politika szerepéről és lehetőségeiről tárgyalt.

Orbán Viktor kifejtette, hogy

Paraguay elnöke elmondta, az országát kormányzó párt ugyanezen értékek alapján dolgozik, és ugyanúgy fontosnak tartják ezen értékek megvédését.

Orbán Viktor miniszterelnök és Mario Abdo Benítez, Paraguay elnöke az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és Mario Abdo Benítez egyeztettek a magyar-paraguayi gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fellendítésének lehetőségeiről is - mondta Havasi Bertalan.