Összevonják a Nemzeti Népegészségügyi Központot az OGYÉI-vel

MÜLLER Cecília
Budapest, 2022. január 11. Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főépületében 2022. január 11-én. Müller Cecília elmondta, hogy mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Augusztus elsejével összevonják a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) - jelentette be Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Takács Péter elmondta,

egységes szervezetbe tömörítik az egészségügyi hatósági feladatokat, amelyeket eddig az NNK és az OGYÉI külön látott el.

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztériumban 2023. július 31-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A létrejövő szervezetet, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot (NNGYK) Müller Cecília országos tisztifőorvos vezeti majd - közölte az államtitkár.

Takács Péter azt mondta, a két szervezet működési körét összehangolják,

így a jövőben egyszerűbb és jobban átláthatóbb szakhatósági struktúra alakul ki.

A szervezetben jól elkülönülnek majd egymástól a különböző szakhatósági feladatok - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: több szempontból egyszerűsödik a rendszer, ugyanis a két szervezet gyakran kölcsönösen vett igénybe egymástól szakértelmet. Ezt most házon belül meg tudják oldani.

Az összevonástól azt várják - fejtette ki -, hogy nő a hatékonyság, és gyorsulnak az engedélyezési folyamatok a szakellátást és a gyógyszerek engedélyezését illetően is.

- mondta Takács Péter.