Kamaszlányt akart megerőszakolni egy budapesti férfi

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletét, amelyben négy év szabadságvesztésre ítélt egy férfit, akit szexuális erőszak kísérletével vádolt az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék keddi tájékoztatása szerint a férfi és egy kamaszlány február 28-án este 20 óra körül együtt ivott egy parkban, amit később férfi otthonában folytattak. Este már a férfi hálószobájában voltak, ahol a lány arra kérte a férfit, masszírozza meg és ő ezt megtette.

A masszázs során a lány közölte, hogy későre jár, úgyhogy hazamegy, de a férfi megfogta indulásra kész áldozatát.

A lány az ágyra esett, a férfi pedig kihasználta testi erőfölényét.

Szexre akarta kényszeríteni. A lány védekezésképpen belerúgott támadója fejébe, ezek után a férfi már nem próbálkozott tovább.

illusztráció Forrás: shutterstock

A Budai Központi Kerületi Bíróság szexuális erőszak kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, amiért 4 év fegyházbüntetésre ítélte,

emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött gyerek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését kellene végeznie. A férfi és védője fellebbezett a döntés ellen. Az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az első fokon eljáró bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, ezért helybehagyta az ítéletet.