Németh Szilárd. Erre a javaslatra csak nemet lehetett mondani

rezsicsökkentés, Németh Szilárd, energia, háború, rezsi, interjú
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az uniós csúcsról és a Csepelt érintő ügyekről.
Vágólapra másolva!

A politikus említést tett a brüsszeli EU csúcsról, megemlítve hogy nem volt véletlen a magyar miniszterelnök közösségi oldalán kitett videó, amiben egy kérdést tett fel, hol a pénz. A képviselő szerint a kérdésre nem érkezett egyértelmű válasz. A megbeszélések során kiderült, az uniós vezetők egy 65 milliárd eurós sarcot akarnak kivetni a tagállamokra. Ebből az összegből 50 milliárdot a háború folytatására, 11 milliárdot a migráció megsegítésére fordítanának, a maradékot pedig Európa gazdasági fejlesztésére.

Tennék mindezt úgy, hogy a Közösségnek van egy elfogadott hétéves költségvetése, van még a Helyreállítási Alap is, amiből egyébként sem a magyarok, sem a lengyelek egy centet nem kaptak még. Mindezek mellett az EU erőlteti a migráns kvótát is, az ő terveik szerint csak Magyarországnak 30 ezer embert kellene befogadni. A politikus emlékeztetett arra, Magyarországon egy népszavazáson, a nemzeti konzultációkon, a 2018-as és a 2022-es választáson is úgy döntöttek az emberek, sem délről nem kérnek a migránsokból, de ugyanígy nem akarják az Európában feleslegessé vált migránsok idehozatalát sem. Az teljesen egyértelmű volt, erre a javaslatra csak nemet lehetett mondani.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.