Egy vendég kezében robbant fel egy puska egy élménylövészeten a budaörsi lőtéren

Vágólapra másolva!
A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki egy lőtéren tartott élménylövészet során olyan puskát adott egyik vendége kezébe, amely a karbantartás hiánya miatt a lövés pillanatában a férfi kezében felrobbant.
Vágólapra másolva!

Egy férfi egy budaörsi lőtéren volt lövészvezető és gondnok, akinek a feladatai közé tartozott a lövészetre érkező fizető vendégeknek átadott fegyverek állapotának felmérés is.

életveszélyesen megsérült egy férfi egy élménylövészeten 3 évvel ezelőtt Forrás: Origo

2020. május 31-én élménylövészetet tartott a budaörsi lőtéren, ahol egy férfi olyan élménylövészeti csomagot vásárolt, amelybe a többi között beletartozott

a Barett Model 99 típusú mesterlövész puskával leadható két lövés is.

A puska töltését-ürítését a lövésvezetőként jelenlévő férfi végezte. A lövészvezető a vendégnek a lövésekhez egy olyan puskát adott át, amely a kenőanyag hiánya és a felhalmozódott szennyeződés miatt nem működött megfelelően. "Mindez a férfi számára egyszerű szemrevételezéssel is észlelhető lett volna, így a tisztást a vádlott még a használat előtt is elvégezhette volna" - olvasható az ügyészi közleményben.

Amikor a második lövés leadása előtt a férfi a puskát csőre töltötte,

a puska csövének egyik belső alkatrésze eltört.

Ezután a vendég a mesterlövész puskát úgy vette kézbe, hogy a fegyver már nem volt alkalmas a biztonságos és rendeltetésszerű használatra. Elsütésekor, a csőben a töltény felrobbant, és a fém alkatrész a válltámaszból kitörő fémdarabokkal együtt a vendég mellkasába fúródott.

A vendég életveszélyesen megsérült, csak a kórházi életmentő műtétnek köszönhetően nem halt meg.

Az ügyben a Budaörsi Járási Ügyészség a férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat.