Miniszterelnökség: Nehéz szövegértési képességeket elvárni a diákoktól, ha az a Pedagógusok Szakszervezeténél is hiányzik

érettségi, 2023, történelem, Piarista Gimnázium, Budapest, írásbeli, budapesti Piarista Gimnázium
Vágólapra másolva!
Nehéz szövegértési képességeket elvárni a diákoktól, ha az a Pedagógusok Szakszervezeténél is hiányzik. A Pedagógusok Szakszervezete úgy ítéli el a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését, hogy - mint a nyilatkozatból kiderül - maga is egyetért vele - reagált közleményében a Miniszterelnökség a PDSZ nyilatkozatára.
Vágólapra másolva!

A közleményből kiderül, hogy a Miniszterelnökség szerint

a tanárok megbecsüléséért való aggódás különösen hiteltelen egy olyan szakszervezettől, amely annak a baloldalnak a kampányát támogatta és ma is azokkal a pártokkal fúj egy követ, amelyek mindent megtesznek Brüsszelben, hogy a kormány által tervezett, az elmúlt 30 évben példátlan nagyságú pedagógus-béremelést megakadályozzák.

Hozzáteszik, hogy

A Miniszterelnökség azt is írja kommünikéjében, hogy

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közölték: a beiskolázási körzetek kialakításakor évről évre fontos szempont a szegregáció kiküszöbölése.

Leszögezik:

az új pedagógus életpályatörvénynek és az arra alapozott pedagógus béremelési programnak éppen az az egyik célja, hogy a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása javuljon. A törvény szerint a kedvezményezett és felzárkózó településeken, továbbá azokban az iskolákban, ahol a hátrányos helyzetű diákok aránya a 10%-ot meghaladja és felzárkóztató programot folytatnak, 20%-kal magasabb fizetést kapnak a pedagógusok.