Milyen előnyei vannak a vidéki karrierépítésnek?

Vágólapra másolva!
Valószínűleg senkinek nem kell kétszer mondani, hogy Budapesten ígéretes karriert lehet építeni. Ezzel szemben viszont sok a tévhit, fals elképzelés a vidéki városokat illetően. Pedig szerte az országban pezseg az élet, legyünk épp északon, délen, keleten vagy nyugaton. Aki pedig úgy dönt, hogy vidéken vág bele a karrierépítésbe, egyáltalán nincs rossz helyzetben. Sőt, a fővárosiak még irigyelhetik is őket kicsit.
Vágólapra másolva!
Forrás: EgerAllas.hu

Alacsonyabb albérlet- és ingatlan árak

Nem kell kertelni, pénzből élünk és alighanem mindenkinek az egyik legfontosabb tényező, hogy mennyit keres, és ezzel arányosan mennyit költ. Ha csak a kötelező számlákra, a rezsire és az albérlet-, illetve ingatlan árakra gondolunk, szinte bármelyik vidéki városban jobb a helyzet, mint mondjuk Budapesten.

Szabadabb légkör, a természet közelsége

Aki nem rajong a nagyvárosok túlzsúfoltságáért, a dugókért és a csurig megtelt villamosokért, buszokért, de a városi létformát azért kedveli, annak egy kisebb magyar városban való életszínvonal tökéletesen megfelelő lehet. Ezekből a városokból pedig könnyen kiszabadulhatunk a természetbe, és frissebb, egészségesebb levegőt szívhatunk.

Gyorsabb közlekedés

Habár rohamosan terjed a home office, az irodai munkavégzés újra divat lett. Arról nem is beszélve, hogy sok cégnél, munkáltatónál ez nem is lehet kérdés, hiszen alapvetően nem lehetséges az otthoni munkavégzés. Az oda-vissza ingázás egy kisebb vidéki városban sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

Melyik városokban éri meg letelepedni és miért?

Sablonos válasz lenne azt mondani, hogy mindegyikben. Ennek ellenére annyira azért mégsem állna a valóságtól. Nézzük meg viszont a legnagyobb magyar vidéki városokat, és hogy melyik milyen jellegzetességgel rendelkezik, ami miatt megéri ott maradni, vagy odaköltözni akár a fiataloknak is.

Győr

Győr vonzó lehetőségeket kínál a munkaerőpiacon, különösen az autóiparban és a logisztikában. Gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és több gyönyörű, természeti érték van a közelében.

Debrecen

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, jelentős kulturális és oktatási központ. A város gazdasági fejlődése dinamikus, és számos munkalehetőséget kínál például az ipari területeken.

Eger

Eger gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, ami vonzza a turistákat. De nemcsak őket, hanem a munkavállalókat is. A város kellemes életmódot kínál, csodálatos barokk épületekkel és a híres Egri Várral. Eger közel van a Bükk-hegységhez, így a természet szerelmeseinek is ideális. Eger és környéke rengeteg munkát kínál a pályakezdőknek és tapasztaltaknak egyaránt, az alábbi sajtóközleményt szemlézve az álláskeresők száma is csökkenő tendenciát mutat: https://egerallas.hu/sajtokozlemeny.

Szeged

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa és fontos kulturális, oktatási és gazdasági központ. A város híres az építészeti szépségeiről, illetve a nagy egyetemek és kutatóintézetek jelenléte számos lehetőséget nyújt az oktatás és a kutatás területén.

Pécs

Pécs szintén gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. A város számos műemléket és múzeumot kínál, valamint a híres Zsolnay kerámiagyárat. Egyetemi város is, ami sok fiatal számára nyújt komoly szakmai lehetőséget az oktatásban és a munkaerőpiacon egyaránt.