Késsel és baltával támadt élettársára egy férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi meg akart szabadulni az élettársától, ezért eldöntötte, hogy megöli. A szülei házában rátámadt egy késsel, majd egy baltával is megütötte. A nő a gyors orvosi segítségnek köszönhetően túlélte a támadást.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő 2012-ben lettek élettársak és még ugyanabban az évben megszületett a gyerekük is. A kapcsolatuk eleinte jó volt, később azonban sokat vitatkoztak a pénz, elszámolások és a gyereknevelés miatt.

A férfi mindezek miatt meg akart szabadulni az élettársától és meg akarta szerezni a gyereke felügyeleti jogát, ezért elhatározta, hogy megöli a nőt.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2015 februárjában megkérte a nőt, hogy utazzon el vele a szomszédos megyében élő szüleihez. Ott, amíg az anyja bevásárolt, egy otthonról vitt késsel rátámadt a filmet néző élettársára.

Többször megszúrta fején, majd egy baltával is megütötte.

A férfi csak azért fejezte be a támadást, mert azt hitte, hogy a nő elvérzik. Amikor az anyja hazaért, ő parancsolt rá a férfira, hogy hívja a mentőket. A nő életét a gyors orvosi segítség mentette meg, de maradandó fogyatékossága lett. A bíróság első fokon előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit. A döntés fellebbezések miatt nem lett jogerős. Másodfokon a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy a Debreceni Ítélőtábla ítélje súlyosabb büntetésre a férfit - írja az ügyészség.hu.