Súlyosabb büntetést kapott a Dózsa György úti gázolót átverő férfi

Dózsa György út gázolás
Összeroncsolódott személyautók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én. A két karambolozó autó egyike a buszmegállóba csapódott, egy ember meghalt, kettő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A balesetben összesen hatan sérültek meg, az egyik roncsból két embert kellett kivágniuk a tűzoltóknak.
Vágólapra másolva!
A tavaly májusban meghalt M. Richárd 2017-ben halálos balesetet okozott a Dózsa György úton, mert a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott. Később, az esettel kapcsolatban egy közvetítőn megkereste egy férfi, aki azt állította, hogy a kapcsolatain keresztül vissza tudja szerezni a jogosítványát és befolyásolni tudja az eljárást. Ez azonban nem volt igaz, a gázolótól megszerzett pénzt magára költötte. A bíróság most súlyosította a csaló büntetését.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség 2020 novemberében emelt vádat az akkor 35 éves csömöri férfi ellen, mert 2017-ben, a Dózsa György úti gázolás után egy közvetítőn keresztül megkereste M. Richárdot. Elhitette vele, hogy a rendőri kapcsolatain keresztül

600-600 ezer forintért vissza tudja szerezni a jogosítványát, valamint számára kedvezően tudja befolyásolni az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

M. Richárd összesen 900 ezer forintot fizetett ki a csalónak, aki a pénzt magára költötte.

A Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében karambolozott egy másik autóval M. Richárd 2017-ben. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A bíróság első fokon, tavaly augusztusban 2 év, végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett büntetésre ítélte a férfit befolyással üzérkedés miatt. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős.

Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a próbaidő hosszát 5 évre súlyosbította – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.