Összeszurkálta egy nagy konyhakéssel élettársa új barátját egy zalai férfi

késelőn ember illusztráció
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi megkéselte volt élettársára új párját, aztán a nőre is rátámadt, ami miatt első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélték, ami ellen a védője fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei viszont azt kérték a Pécsi Ítélőtábla bírójától, hogy másodfokon se változtasson ezen a döntésen.
Vágólapra másolva!

A vád szerint egy Zala megyei településen élő férfi 2016-ban jött össze régi barátával, aki egy idő után az élettársa lett.

2020-ra a viszonyuk megromlott, mert a nő egy másik férfivel is lefeküdt és végül szakított a későbbi támadóval, aki ezt nem tudta elfogadni.

Hónapokig próbálta a kapcsolatot helyreállítani, de a nő erre nem volt nyitott.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

2021. július 15-én éjszaka a férfi átment volt élettársa házához, ahol meglátta a nő új barátjának autóját. Haraggá alakuló elkeseredettségében hazament és éjfél után egy konyhakéssel tért vissza. Berúgta a bejárati ajtót és berontott a hálószobába, ahol a nő barátja is ott volt. A két férfi összeverekedett, aztán előkerült a kés.

A féltékeny volt élettárs többször megszúrta a férfit,

és a szomszédba menekülő nő után indult. Többször megütötte és közben azzal fenyegette, hogy megöli. A két áldozat végül együtt a földre szorította a támadót és ott is tartotta, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

Az első fokú bíróság a késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek találta és 17 év fegyházbüntetésre ítélte.

A bíró döntése ellen a védelem enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei viszont az ítélet helybenhagyását indítványozták. Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.