Figyelj, te f.sz: így szidja a mocskolódó Juszt Lászlót egy baloldali újságíró

Juszt-cikk Juszt László; SZEMÉLY díjátadás gálaest
Budapest, 2008. március 4. Tiszteletdíjat kapott Juszt László újságíró, műsorvezető, a Tisztelet Társaságának III. Tavaszköszöntő Tisztelet Gáláján a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Juszt László nemrég Facebook-oldalán tett közzé felháborítóan ostoba írást, melyben az egykori tévés Szoboszlai Dominik átigazolása kapcsán „csak arról érdeklődött", hogy a focista „ugye nem a sokmilliárdos felcsúti Pincsi-iskolában lett azzá, ami?"
Vágólapra másolva!

A baloldali újságíró demagóg posztján eléggé felhúzta magát Hont András, aki „a figyelj, te fasz" felütéssel kezdte válaszát - vette észre a Mandiner.

„Lehet a magyar akadémiai rendszert kritizálni, lehet szembeállítani Szoboszlai karrierjével, bár éppenséggel a magyar válogatottnak van még olyan tagja, aki Szoboszlaihoz hasonlóan egy percet sem játszott magyar klubban, és Szoboszlaival ellentétben nem jut el topcsapatba, sőt számtalan olyan külföldön nevelkedett játékos is létezik, aki nemhogy a válogatottba, de a profi szerződésig sem jut, viszont még olyan focista is akad, aki külföldön született, nagy nemzetközi hírű csapat juniorjaival készült, mégis magyar egyesületen keresztül jutott lehetőséghez, nemzetközi figyelemhez, és minden esélye megvan, hogy élklubhoz kerüljön" – írja az Átlátszó újságírója.

Hont azért hozzáteszi: ez még mindig nem jelenti azt, hogy a magyar utánpótlásképzés csodálatos volna, ne lennének benne obskúrus figurák.

De azt ugye vágod, hogy a helyzetről mit sem tehető, és a te frusztrációdért sem felelős gyerekeket sikerült lepincsizned?" – teszi fel a kérdést végül Jusztnak az újságíró.