Konyhakéssel szurkálta össze volt élettársát egy férfi Szeged mellett

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Elbújt az ágyában, lesből támadta meg volt élettársát egy Csongrád-Csanád vármegyében élő férfi, mivel a nő nem akart már többé vele élni. A gyilkossági kísérlet miatt 11 és fél évnyi fegyházbüntetésre ítélték a támadót, ami ellen a férfi és védője fellebezett. Szerintük ez eltúlzott ítélet. Az ügyészek viszont azt kérték, hogy a Szegedi Ítélőtábla ne változasson a helyi törvényszéki bíró döntésén.
Vágólapra másolva!

2020 nyarán, miután egy többszörösen büntetett férfinak nem sikerült a kapcsolatát újrakezdenie volt élettársával,

telefonon és a közösségi médián keresztül is többször zaklatta és személyesen is elment hozzá.

Egy ilyen alkalommal kihasználta, hogy nincs otthon. Erőszakkal kinyitotta a bukóablakot, bemászott a házba, és elaludt volt élettársa ágyában. Amikor a nő hazaért, "eltávolíttatta" a férfit, de még kétszer visszatért.

Egy nap konyhakéssel a kezében várta a nő és azonnal rátámadt, ahogy meglátta.

Halálosan megfenyegyette és közben az egész testén megsebesítette. A fiatal áldozatnak valahogy sikerült elvennie a férfitől a kést, ami után a késelő elmenekült. A nő amiatt élte túl, mert tudott védekezni.

Forrás: Origo

A férfi ellen emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás. Az ügyet első fokon a Szegedi Törvényszék tárgyalta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. A bíró többszörös visszaesőnek számító támadót

11 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte

azzal együtt, hogy feltételesen sem szabadulhat ki ez alatt az idő alatt. Emellett elrendelte egy vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A döntés ellen a férfi és és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az ítélete törvényes, a kiszabott büntetés eltúlzottnak nem tekinthető, úgyhogy az enyhítése sem indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd,