Soha nem szabadulhat a börtönből a férfi, aki pár hónapon belül két embert halálra késelt Salgótarjánban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy hajléktalan férfi két embert is brutálisan meggyilkolt pár hónap leforgása alatt. Mindkét áldozatát több késszúrással ölte meg egy híd alatt, az elsőt féltékenység, a másodikat pedig egy veszekedés miatt. Az első gyilkosságban egy bűntársa is volt, most mindkettőjük ellen ítélet született.
Vágólapra másolva!

A férfi és az élettársa hajléktalanként élt egy salgótarjáni híd alatt, amikor 2020 őszén csatlakozott hozzájuk egy férfi. Az új férfi részegen többször is szexuális ajánlatokat tett a nőnek, aki ezeket mindig visszautasította. 2020 szeptemberében

az ajánlatokról panaszkodott a párjának, aki erre részegen rátámadt a matracon fekvő férfira és hétszer megszúrta. Ezután a kést a nő is átvette és ő is egyszer beleszúrt a férfiba, aki pár perccel később meghalt.

Az áldozat testét a nő elrejtette, majd nem sokkal később szakított a párjával és Németországba ment.
2021. január 11-én a férfi egy másik nővel ivott Salgótarjánban, amikor azonban a férfi szálláshelyéül szolgáló híd alá értek összevesztek.

A férfi dühében ütni kezdte a nőt, majd 12-szer megszúrta, aki nem sokkal később meghalt.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Balassagyarmati Törvényszék 2023. január 19-én a férfit elsőfokon bűnösnek mondta ki több emberen elkövetett emberölésben, és őt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, volt élettársát pedig 10 év szabadságvesztésre ítélte. Ez ellen a nő és a férfi védője is fellebbezett, ezeknek azonban az elutasítását kezdeményezte a főügyészség a napokban.