Sikkasztás miatt kerülhet rács mögé egy somogyi gyermekotthon vezetője

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi már több, mint két évtizede vezetett egy gyermekotthont, amikor 2018-ban úgy döntött, sikkasztással egészíti ki a fizetését. Két év alatt összesen 36 millió forintot emelt el a gyermekotthon pénzéből, amit a gyerekek helyett magára költött.
Vágólapra másolva!

A férfi több, mint 20 éve vezetett egy somogyi gyermekotthont, többek között a pénzügyek kezelése is az ő feladata volt.

A férfi, visszaélve vezetői jogaival,

2018-ban havonta két és félmillió forintot, majd 2019-ben négy alkalommal másfél milliót vett el a gyermekotthon pénzéből,

amit nem a kicsik zsebpénzére, jutalmazására, ösztöndíjára fordított, hanem magára költötte.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Összesen 36 millió forintot sikkasztott el a gyerekotthon pénzéből,

amit úgy próbált igazolni, hogy 16 alkalommal nyújtott be hamis papírokat a fenntartónak, melyeket még kitöltetlenül aláiratott a bent lakó gyerekekkel. Az ügyészek a férfival szemben sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat, amiért börtönbüntetést, foglalkozástól eltiltást és pénzbüntetés kiszabását javasolták számára.