Egyre több a karrierlehetőség a vidéki nagyvárosokban

Vágólapra másolva!
Habár sokat hallani, hogy a fővárosban mennyi munkalehetőség áll rendelkezésre, ma már a vidéki városok is egyértelműen felveszik a versenyt. Sőt, a pezsgő egyetemi életnek, a nagyobb multinacionális vállalatok építkezéseivel már akár komolyabb karriert is be lehet futni távol Budapesttől. Pécs minden szempontból tökéletes választás, legyen szó tanulmányokról, vagy az azt követő elhelyezkedésről. Na és persze maga a város szépsége, a Mecsek közelsége is igazán megnyerő, így az életszínvonalra sem lehet panasz. Az biztos, hogy van élet a fővároson túl.
Vágólapra másolva!
Forrás: pexels.com

Pécs, a lehetőségek városa

Pécs városát nem véletlenül nevezik egyetemvárosnak. Egyrészt gondoljunk csak arra, hogy 1367-ben itt nyitotta meg kapuit az első magyar egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). De nem lehet azt mondani, hogy a város a múltból él: napjainkban is dübörög az élet a PTE szinte bármely szakán, a legrangosabb karok pedig szerte az országból és külföldről is vonzzák a hallgatókat.

Ez pedig nem az a hely, ahonnan el kell menni, ha már a diploma a kézben. Egyre többen telepednek le ugyanis Pécsen, aminek egyik fő oka a sok munkalehetőség, a másik pedig a jó életszínvonal. Aki kiszakadna a hétköznapi mókuskerékből, vár rá a Mecsek lenyűgöző világa, az orfűi strand nem messze, vagy épp a Tüskésréti-tónál is bármikor lehet futni egy jót a sportolóknak.

Munka és karrier Pécsen

Pécs gazdasági életét jól bizonyítja a nagy hazai és nemzetközi vállalatok érdeklődése, letelepedése. Amellett, hogy egyre többen döntenek a maradás mellett, sokan költöznek be máshonnan is. Aki pedig nem akar Budapest végtelen forgalmas utcáin állni a dugóban, vagy állandóan a villamoson izzadni, annak Pécs tökéletes helyszínt jelent. Hiszen adott egy - magyar viszonylatban - nagyváros, ahol minden van, ami csak kell, de közben mégis családias, hangulatos tud maradni.

Szakembereknek és diplomásoknak is ideális helyszín

Összességében elmondható, hogy a teljes régió fejlődik, hiszen Pécs és környéke is bővelkedik a munkalehetőségekben. A képzett szakemberektől kezdve a diplomás értelmiségi körig mindenki megtalálhatja a maga számítását. A sajtóközleményeket szemlézve pedig például az is kiderül, hogy a regisztrált álláskeresők száma egyre alacsonyabb a városban: https://pecsallas.hu/sajtokozlemeny. Ez is bizonyítja a város és a vidéki régió fejlődését.