Zokogott a bíróságon az Árpád hídi halálos gázoló - videó

halálos baleset, gázolás, autó, bicikli, Árpád híd, Budapest, karambol
Budapest, 2023. július 1. Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Letartóztatták a Fővárosi Főügyészség javaslatára a Budai Központi Kerületi Bíróságon a Mercedes sofőrjét, aki halálos balesetet okozott egy spontán gyorsulási verseny közben múlt szombaton - írja a Blikk. 
Vágólapra másolva!

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő azt mondta a lapnak, hogy a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság. Arról is írnak, hogy egy magas, vékony férfi a gázoló,

aki állítólag teljesen összetört és folyamatosan sírt a bíró előtt

és kitartott amellett, hogy nem versenyeztek, hanem azért gyorsult fel, mert egy "BMW rátapadt". Azt is mondta, hogy sajnálja, amit tett.

Ütközésben összeroncsolódott autók az Árpád hídon 2023. július 1-jén Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Brutális balesethez riasztották a rendőröket az Árpád hídra múlt szombat hajnalban. Egy biciklist halálra gázolt egy szalagkorlátot átszakító Mercedes és több ember megsérült. Az áldozat szabályosan haladt a kerékpársávban, amikor a kocsi átszakította a szalagkorlátot és nekicsapódott.

A fiatal férfinek leszakadt mindkét lába, a kórházban halt meg.

A rendőrök pénteken tették közzé a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeket látszik, hogy mi történt július 1-én hajnali 00 óra 41 perckor. A balesetet okozó sofőr és az egyik BMW sofőrje is súlyosan megsérült. Mindketten kórházba kerültek. Pénteken a 33 éves sofőrt a betegágyánál hallgatták ki a rendőrök halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. A férfi beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.