Elraboltak, bezártak, megtámadtak egy kisgyerekes borsodi családanyát

ököl (illusztráció)
ököl (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy férfi és két nő ellen, akik a férfi volt feleségét erőszakkal egy lakásba vitték, bezárták, és bántották, ezzel kényszerítették arra, hogy mondjon le a nő férfivel közös gyermekének szülői felügyeleti jogáról.
Vágólapra másolva!

A két emberrabló egymás rokona. A férfi és a nő házastársak, míg a másik nő a férfi édesanyja. A férfit korábbi felesége elhagyta, egyéves közös fiúgyermekük a férfinál maradt. A támadók 2020 őszén kiderítették, hová költözött a nő a gyerekkel, ahonnan akarata ellenére erabolták.

Betuszkolták egy kocsba és elvitték egy bérelt miskolci lakásba.

Útközben a férfi többször megütötte és megrúgta a nőt, és arra kényszerítette, hogy szálljon be a kocsiba.

A lakásban tovább bántalmazta, és feleségével együtt bezárta, hogy ne tudjon megszökni.

ököl (illusztráció) Forrás: Police.hu

A férfi azt akarta elérni, hogy a volt felesége mondjon le gyermekük szülői felügyeleti jogáról, úgyhogy mindezek után a gyámhivatalba is bevitték, ahol az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik, mivel a válóper megindult. Csak ezután döntött úgy a férfi, hogy elengedi a nőt,

akinek volt férje támadásai miatt eltört a lábujja és több zúzódásos sérüléseket is elszenvedett.

Az ügyészek a büntetett előéletű férfvel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozták.