Az Országgyűlés a baloldal botránya miatt már ősszel szigoríthatja a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, DK, Demokratikus Koalíció, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.
Vágólapra másolva!
Támogatjuk a kormány munkáját – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Simicskó István. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a parlament tavaszi ülésszakának az értékelése mellett szót ejtett Brüsszel háborúpárti politikájáról és az EU migránskvótaterveiről. Emellett közölte, hogy az Országgyűlés a baloldal botránya miatt már ősszel szigoríthatja a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat.
Vágólapra másolva!

Simicskó István az interjúban a parlament tavaszi ülésszakát értékelve kifejtette, hogy

A frakcióvezető azt is elmondta, hogy Brüsszelben különböző döntéseket hoznak, amelyek hatással vannak Magyarországra – elég csak a szankciókra vagy a migránskvóták kérdésére gondolni. Illetve számos olyan izgalmas téma volt napirendben, mint például a dollárbaloldal által kapott szabálytalan külföldi támogatások, amelyekről a plenáris, valamint a bizottsági üléseken is szó esett. Leszögezte:

Ukrán katonák BM-21 Grad rakétavetővel lövik az orosz állásokat Bahmut közelében Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

Az EU most nem kapná meg a Nobel-békedíjat

Simicskó István azt is elmondta, hogy 2012-ben kapta meg az Európai Unió a Nobel-békedíjat, a béke, a demokrácia és az emberi jogok ügyének előmozdításáért az európai kontinensen.

A következmények rendkívül súlyosak: ennek a téves politikának a mérlege emberéletekben és tetemes anyagi kárban egyaránt mérhető lesz, az elhibázott szankciókkal pedig önmagunkat sújtjuk.

– közölte a politikus.

A migránskvóta nem elfogadható

A frakcióvezető arra is kitért, hogy 2015 óta látjuk, hogy a tömeges illegális migráció milyen veszélyeket rejt Európa biztonságára nézve. Elmondta:

Növekszik a terrortámadások és erőszakos cselekedetek száma, amelynek elszenvedői, áldozatai leginkább éppen azok az európai lakosok, amelyek munkája naggyá és a migránsok számára vonzóvá tette ezt a földrészt. Eddig homlokegyenest más magatartási szabályok között éltek azok az emberek, akik most milliószámra érkeznek Európába. Ebből sem tanult Brüsszel, sőt továbbra is az önfeladás útját járják.

Meg kell védeni az országot a migránsoktól Forrás: Anadolu Agency via AFP/Julien Mattia

Ahelyett, hogy megerősítenék a keresztény értékeket, amiket őseink ránk hagytak, inkább a kötelező migránskvótákkal az unió minden tagjára rá akarják erőltetni azt a bajt, amit jelentős részben ők hoztak a saját fejükre – mondta el Simicskó, aki hozzáfűzte:

még több meghívólevelet küldenek szerte Afrikába és Ázsiába, és nem a gyermekvállalásban, valamint a családok támogatásában látják a jövőt, hanem az önfeladás útját járják. Nem beszélve az embercsempészek számára nyújtott brüsszeli „életpályamodellről".

Hazánk továbbra sem kapta meg a neki jogosan járó uniós forrásokat

Simicskó István a Magyar Nemzetnek adott interjúban arra is emlékeztetett, hogy

százmilliárd eurós hitelt akar felvenni Brüsszel, amiből ötvenmilliárd euróval támogatnák Ukrajnát. Eddig hetvenmilliárd eurós támogatást kapott az EU-tól Ukrajna, ám pontosan senki nem látja, hogy ezek a pénzek miként hasznosulnak, és az sem világos, hogy a tömegével adott kölcsönöket Ukrajna valaha vissza fogja-e fizetni.

– mondta el a frakcióvezető.

A kormány támogatja a családokat Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ezért fontos a jövő évi költségvetés

Immár tízéves gyakorlat, hogy a parlament a nyáron fogadja a következő évi költségvetést. Simicskó kifejtette:

Mivel háború van a szomszédban, így a mostani költségvetés alapvetően a védelem megerősítéséről szól. Ezért van soha nem látott összeg, közel kétezermilliárd forint a védelmi tárcánál, amely óriási lehetőségeket rejt magában.

Leszögezte:

A kormány szigorítani fogja a kampányfinanszírozási szabályokat Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Mi várható ősszel?

Kiemelendő a gyermekvédelmi törvény szigorítása, mivel fontos, hogy a gyermekeinket megóvjuk. Emellett közlekedési tárgyú törvények, agrártörvények, munkavédelmi törvény, a közbiztonság megerősítése érdekében szükséges törvények, vagyongazdálkodási törvények, valamint a pénzmosás elleni küzdelem erősítése is napirenden lesz

– mondta el a frakcióvezető.

Szigorítani fogják a kampányfinanszírozási törvényt

– ártulta el Simicskó István.

A teljes interjú ITT olvasható el.