Albertirsai tragédia: a meggyilkolt nő 10 éves fia még mindig nem tudja, mi történt

Családirtás, Albertirsa, gyilkosság
Vágólapra másolva!
Szombaton egy férfi azzal telefonált a rendőrségre, hogy megölte a feleségét és a lányát, majd magával is megpróbált végezni. A meggyilkolt nőnek egy korábbi kapcsolatából van egy 10 éves kisfia is, aki a mai napig nem tudja, hogy az édesanyja és a testvére meghalt. A férfi volt katona, korábban matrózként szolgált a Dunán – tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az egész országot megrázta a tragédia, amire szombat délután derült fény Albertirsán, egy volt katona vascsővel agyonverte a feleségét, majd megfojtotta a közös két és fél éves kislányukat. A nő korábbi házasságából származó 10 éves kisfia a gyilkosság idején éppen az apjánál volt láthatáson, aki jelenleg is vigyáz rá.

A kisfiúnak még nem mondták el, hogy az édesanyja és a testvére meghalt

- írja a lap.

A gyilkosság helyszíne Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy szakértő elmondta, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan közlik majd a szörnyű hírt a gyerekkel. Ebben a korban a gyerekek már képesek úgy értelmezni a veszteséget, mint egy felnőtt, ezért az a legjobb, ha egy hozzá közel álló embertől tudja meg, a brutális részletek említése nélkül. Fontos lehet a feldogozási folyamatban egy szakember segítsége is.

Részletek a tragikus gyilkosságról

A gyilkos már nincsen kórházban, egy fogdában őrzik, kedden, a Budapest Környéki Törvényszéken döntenek majd a letartóztatásáról. Egyelőre még nem tett vallomást az ügyben. A férfi egyik régi barátját, elmondta, hogy

a gyilkos az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredében matrózként szolgált a Dunán, és három éve szerelt le.

A gyilkosság helyszíne Fotó: Polyák Attila - Origo

A flottánál ő szállította a búvárokat, például ha világháborús bombát találtak. Sok barátja volt, mindenki kedvelte és senki nem gondolta volna, hogy ilyen szörnyűségre képes. A férfi három évvel ezelőtt költözött Albertirsára, egyébként egy Győr-Moson-Sopron vármegyei községből származott, ahol

a helyiek az beszélik, hogy a férfi a gyilkosság után még meglátogatta az anyját, csak utána ment haza, hívta a rendőröket és próbált véget vetni az életének.

A férfi és a felesége között kezdetben jó volt a viszony, azonban a férj agresszívvé vált és bántotta a feleségét.

Néhány nappal a tragédia előtt a kutyájukat el akarta ajándékozni a szomszédjának, mintha már készült volna a gyilkosságra.

A szomszédok szerint a nő – aki panaszkodott is arról, hogy a férje veri – már távoltartási végzést is kért a bíróságtól.