Csavarokkal tűzdelt tepertővel akarnak kutyákat ölni a péterhalmi erdőben – videó

Vágólapra másolva!
A 18. kerületi erdőben az egyik kutyasétáltató vette észre a csavarral teletűzdelt tepertőket, amiket valaki a kutyáknak szórt szét. A környékbeliek nem értik, hogy miért akarja bárki is bántani az állatokat. A városban ebben az évben már több kutya is megsérült hasonló csalétkek miatt, a rendőrök eljárást indítottak az ügyben – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.
Vágólapra másolva!

A tévések bemutatták azt a nagyjából fél kiló, csavarral teli tepertőt, ami a péterhalmi erdőben volt szétszórva. Az is kiderül a riportból, hogy a csalétket az egyik kutyasétáltató találta meg, aki összeszedte és odaadta a rendőröknek, aztán fotókkal figyelmeztette a kutyás közösséget.

Vida Ágnes, a Felelős Kutyabártok Egyesületének elnöke elmondta a Tényeknek, hogy

a tepertős nagyjából 20-30 perc alatt szórta szét a csalétket.

A hír hamar elterjedt a gazdik között, akik nem értik, hogy miért kell az állatokat bántani.

Ebben az évben már 18 esetben fordult elő hasonló Budapesten. Egy hete Józsefvárosban szórtak szét hasonló csalétkeket két kutyafuttatóban. Akkor 40 kutya sérült meg, többet meg is kellett műteni.

– mondta egy állatorvos a Tényeknek.

A rendőrök a polgárőrökkel együtt rendszeresen járőröznek a környéken, ebben az esetben pedig eljárást is indítottak ismeretlen tettes ellen állatkínzás gyanúja miatt.