A Fidesz fellép a külföldi befolyásszerzéssel szemben

2023. május 25. Kijev napja, Karácsony Gergely Fotó: Merész Márton
2023. május 25. Kijev napja, Karácsony Gergely Fotó: Merész Márton
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában több kérdést tett fel Karácsony Gergely botrányával kapcsolatban. 
Vágólapra másolva!

Egy hete láttak napvilágot a 2022-es választási kampány baloldali finanszírozási botrányáról szóló újabb részletek - mondta napirend előtti felszólalásában hétfőn Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője. A legfrissebb fejlemények Karácsony érintettségétől is szóltak, és egy baloldali képviselő úgy fizetett be 500 millió forintot a 99 Mozgalom számára, hogy neki nem is volt ennyi pénze.

Halász bejelentette, hogy a Fidesz a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszter fordult. Hogy lehetett adományozni, ha a mozgalom honlapján nem volt semmi ilyen információ?

A baloldal felrúgta azt a konszenzust, hogy külföldről nem lehet kampányt finanszírozni, és mindez súlyos szuverenitási probléma. Nem fogjuk hagyni, hogy a baloldal joghézagokat használjon ki, és így külföldi befolyásszerzési kísérleteknek tegye ki az országot - zárta Halász János.

A Fidesz mindent elkövet a kampányfinanszírozási joghézagok eltüntetése érdekében Forrás: Énbudapestem/Énbudapestem/Merész Márton

Minden válság során a magyar baloldal a nemzeti érdekkel szemben határozta meg magát - így reagált Menczer Tamás.

- tette hozzá. Nem Magyarországon akarnak választást nyerni, hanem külföldi erők segítségével. Aki eladja magát, az eladja a szuverenitását, és az ország önállóságát is - mondta a külügyminisztérium államtitkára.