Bécsben prostituáltként dolgoztatta az ismerősét egy nógrádi férfi

Vágólapra másolva!
Egy nógrádi férfitól segítséget kért az egyik nőismerőse. A férfi eleinte jól is bánt vele, később azonban kivitte Bécsbe, ahol a társa segítségével fogva tartották és prostituáltként dolgoztatták. A férfi ezen felül a barátnőjét is terrorizálta, fenyegette és meg is verte.
Vágólapra másolva!

A harmincas éveiben járó férfit 2020 augusztusában kereste fel az egyik nőismerőse, Salgótarjánban és segítséget kért tőle. A férfi elvitte egy panzióba, ajándékokat vett és modell munkát ígért neki.

Ezek után Bécsbe vitte, ahol a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőnek a férfi nőismerősének lakásában prostituáltként kellett dolgoznia.

Ha nem akart dolgozni, akkor a férfi azzal fenyegette, hogy kiveri a fogait vagy megöli. A kapott pénzt oda kellett adnia a férfinak.

A nőt fogva tartották a házban, a személy igazolványát eltörték, hogy ne tudjon elutazni.

A nőnek azonban sikerült megszöknie, és egy közeli presszóban segítséget kért, ahol magyarok is dolgoztak. A férfi utána ment és próbálta visszavinni a lakásba, de az ott dolgozók ezt megakadályozták.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen felül a férfi a barátnőjét is terrorizálta. 2020 elejétől kezdve fenyegetésekkel vette rá a nőt, hogy ne hagyja fel, akadályozta a kapcsolattartását a nagyszüleivel és a gyerekével.

Azzal is fenyegette, hogy meg fogja verni a családját, őt pedig megöli.

Többször is bántotta a nőt, egyszer akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait vágta meg pengével.

A férfi 2021-ben megkérte az éppen velük lakó nőismerősét, hogy videózza le a barátnőjét, akit arra kényszerített, hogy tegyen úgy, mintha kábítószert adagolna. Később a felvétel nyilvánosságra hozásával, a rendőröknek és a gyámhatóságnak való elküldésével fenyegette a nőt ha el akarta hagyni. A nőismerős szintén a felvétellel zsarolta a nőt, de ő éppen azért, hogy költözzön el.

Az ügyészség a férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint kapcsolati erőszak miatt emelt vádat. A bécsi nőismerőse ellen prostitúció elősegítése, a videózó nő ellen pedig kényszerítés miatt emeltek vádat.