Soroksár polgármestere: Ez így nem fog menni!

Vágólapra másolva!
Bese Ferenc felháborítónak tartja az eljárást, a tájékoztatás teljes hiányát.
Vágólapra másolva!

„Az biztos, hogy ez így nem fog menni! Ezt nem lehet megcsinálni velünk, soroksáriakkal, nem fogjuk hagyni!" – írta közösségi oldalán Soroksár független polgármestere, Bese Ferenc, miután sajtóhírek szerint Magyarországra fog települni a kínai vegyianyag-elosztóközpont, az erről szóló hivatalos megállapodást pedig 2023 szeptemberében tervezik megkötni Kínában lapinformációk szerint.

Az „Európa – Kína Vegyianyag Kereskedelem és Duális HUB Rendszer" néven futó projekt lényege az, hogy Kínában és Európában is kialakítanak egy központot a vegyianyag-kereskedelemre, és ezeket vasúton kötnék össze.

Bese Ferenc felháborítónak tartja az eljárást, a tájékoztatás teljes hiányát. Forrás: Facebook

Az európai központ Magyarországon lenne, majd innen osztanák el a vegyi anyagokat a kontinens más célállomásai felé.

A tervek szerint két helyszín jöhet szóba központként, az ország keleti határán fekvő Záhony vasúti átrakodóhely és egy Budapesten már régóta működő, BILK terminál néven ismert logisztikai létesítmény - írja a Mandiner.

Mint fogalmazott: „Magam is csak a sajtóból értesültem arról, hogy Soroksáron vegyianyag-elosztóközpontot terveznek kiépíteni. Ez számtalan kérdést, esetleges kockázatot felvet.

"Soroksár független polgármestereként felháborítónak tartom ezt az eljárást, a tájékoztatás teljes hiányát. Persze az is igaz, hogy településünk számára fontos az adóbevételek növelése és a munkahelyteremtés. Ez minden esetben, bármely beruházásnál igaz, de csak akkor, ha az egészségre és a környezetre vonatkozó garanciákat kapunk. Biztosak lehetnek abban, hogy kiállok a soroksáriak érdeke mellett minden lehetséges fórumon!""