Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Levente: A szlovákoknak és magyaroknak ugyanazokért az ügyekért kell küzdeniük

MAGYAR Levente államtitkár FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus SZEMÉLY
Budapest, 2023. június 12. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 12-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A szlovákoknak és magyaroknak nemzetiségtől függetlenül ugyanazokért az ügyekért kell küzdeniük a jövőben is - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a szlovákiai Késmárkon, Petőfi Sándor emléktáblájának felavatása alkalmából hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Késmárki Evangélikus Líceum épületénél tartott ünnepségen a politikus úgy fogalmazott: a következő években a magyarok és a szlovákok olyan kihívásokkal fognak szembesülni, amelyek hasonló határozottságot és a szabadságba vetett hasonló, rendíthetetlen hitet követelnek meg, mint amivel Petőfiék bírtak. A következő években nagyobb szükségünk lehet egymásra, mint valaha - jelentette ki, hozzátéve: azok az eszmények, amelyek 1848-at is meghatározták, ma is érvényesek.

Magyar Levente kiemelte:

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Illyés Tibor

Azért harcoltak, hogy legyen egyenlőség, legyen szabad sajtó, valósuljon meg a népképviselet - mondta, majd úgy folytatta: Petőfi Sándorék azt képviselték, hogy az emberek szabadon dönthessenek a sorsukról és egy olyan társadalmat építsenek, amelyik az igazságra és a testvériességre épül.

Az államtitkár a közmédia kérdésére válaszolva a helyszínen arról is beszélt, hogy Európában háború dúl, és ismét veszélybe került a szabadság, így a történelmi hősök üzenete továbbra is aktuális.

- figyelmeztetett Magyar Levente. Megjegyezte: a régió népeinek közösen, összefogva kell fellépni az őket közösen fenyegető veszélyekkel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről