Karácsony Gergely ne nézze hülyének az embereket!

Szabadságmenet, március 15., ünnep, nemzeti ünnep, a Civil sugárút záróeseménye, Hősök tere - Andrássy út eleje, tüntetés, Karácsony Gergely, 2023.03.15.
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Arra kérjük főpolgármester úr, hogy ne nézze hülyének a magyar embereket! - írta közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely szerint a 99 Mozgalom zárt adománygyűjtő ládájába gyűjtötték össze azt a több mint 500 millió forintot, amit a főpolgármester párttársa fizetett be. Menjen inkább vissza Gyurcsány Ferenchez egy újabb, hihetőbb válaszért, a legegyszerűbb persze az lenne, ha elárulnák végre, honnan jött az a több száz millió forint valójában - tette hozzá Hollik. 
Vágólapra másolva!

- írta legújabb bejegyzésében Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, azt állítják Gyurcsánnyal, hogy a több mint 500 millió forintnyi, többféle valutából álló készpénzt a 99 Mozgalom zárt adománygyűjtő ládájába gyűjtötték össze, ami a mozgalom honlapján sehol nem volt feltüntetve. Ráadásul, a 21. században, amikor már mindenki utal.

Arra kérjük tehát, tisztelt Főpolgármester úr, hogy ne nézze hülyének a magyar embereket! - tette hozzá.

Karácsony Gergely kemény üzenetet kapott Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, nyilvánosságra hozták a parlament nemzetbiztonsági bizottságának honlapján A 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolása című összefoglaló jelentést; a dokumentum szerint az egységes ellenzék támogatására szánt külföldi pénzek összege eléri a 4 milliárd 634 millió forintot.

A dokumentumban külön kitérnek a főpolgármester által 2021 májusában alapított Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület szerepére is, amely azért jött létre, hogy támogassa Karácsonyt a 2021-es ellenzéki előválasztáson mint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje. A mozgalom hivatalos képviselője Perjés Gábor, a Pábeszéd politikusa volt, akit a dokumentum Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz közel álló személyként aposztrofál.

A jelentés szerint a DatAdat Professional Kft. számlaforgalmi adatai alapján a mozgalom 616 millió forint értékben rendelt meg szolgáltatást a cégtől, a megrendelések több mint 90 százaléka Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti visszalépését követően realizálódott.

A megrendelések fedezetét a mozgalom saját forrásból biztosította, de számlájára egyetlen befizetőként Perjés Gábor azonosítható - állapítják meg.