Jámbor András politikailag felelős a pedofilbotrányban

JÁMBOR András képviselő Közéleti személyiség foglalkozása plenáris ülés politikus SZEMÉLY
Budapest, 2022. június 20. Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 20-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Jámbor András által alapított Szikra Mozgalom körül kirobbant pedofilbotránnyal összefüggésben a politikai felelősség mindenképpen fennáll a párbeszédes országgyűlési képviselő esetében – jelentette ki a Hír TV-nek nyilatkozva Kocsis Máté.
Vágólapra másolva!

A Szikra Mozgalom aktivistájának, D. Krisztinának a lakásán több száz felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása látható.

Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője Forrás: MTI/Kovács Attila

A Magyar Nemzet megkereste Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselőt, a Szikra Mozgalom alapítóját, ám nem reagált a feltett kérdésekre.

– fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV műsorában.

Kocsis Máté elmondta, ezek ugyanazok a radikális baloldaliak, akik néhány hónappal ezelőtt civil embereket vertek az utcán.

– emlékeztetett.

Hozzátette, most ennek az aktivistának a lakásán találták pedofil anyagokat.

– rögzítette a frakcióvezető.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kitért arra, hogy a pedofilbotránnyal összefüggésben Jámbor András esetében mindenképpen fennáll a politikai felelősség terhe.

– jelentette ki Kocsis Máté.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a lefoglalt fényképeken

illetve erőszak alkalmazása látható.

A BRFK közölte, „a bűncselekmény tárgyát képező felvételeket egy magyar férfi informatikai eszközein találták, aki azonban az eljárás semelyik szakában sem volt gyanúsított az Antifa-támadásként ismert bűncselekmény-sorozatban".

A rendőrség gyermekpornográfia bűntett megalapozott gyanújával folytat nyomozást.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a szóban forgó férfi D. Krisztinához hasonlóan szorosan kötődik a Szikra Mozgalomhoz - írta a Magyar Nemzet.