Megtámadtak egy buszsofőrt a Boráros téren - videó

Megdobta a buszsofőrt, videó, Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye, ügyeszseg
Vágólapra másolva!
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélt egy férfit, aki úgy szállt fel egy buszra, hogy a kutyáján sem póráz, sem szájkosár volt, majd miután ezt szóvá tette a sofőr, egy energiaitalos dobozt vágott hozzá. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020. július 23-án reggel a IX. kerületi Boráros téren egy férfi leült az egyik ülésre, az őt követő kutyája pedig felugrott a vele szemben lévőre.

A sofőr odament a férfihoz és felszólította, hogy vegye le kutyát az ülésről és tegyen rá szájkosarat és pórázt.

A férfi ennek nem tett eleget. Közölte a sofőrrel, hogy üljön a helyére, vezessen és törődjön a saját dolgával. Erre a sofőr újból felszólította, mire az utas ingerült lett és szidni kezdte a buszvezetőt.
A sofőr etelefonon rendőri segítséget kért, mire a férfi felállt a helyéről és káromkodva az ajtó felé indult, de mielőtt leszállt volna,

még visszafordult és a kezében lévő energiaitalos dobozt hozzávágta a sofőrhöz,

akit a doboz az oldalán talált el, a tartalma pedig a ruhájára ömlött. Az utas leszállt. A rendőrök megérkezéséig indulatosan viselkedett.

Az ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, amivel együtt lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság nyomban 312 óra közérdekű munkára és 200 ezer Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az eljáró ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.