Ha kell, a kormány segíti az együttműködést

SZALAY-BOBROVNICZKY Vince
Budapest, 2020. június 8. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségekről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Kossuth téren 2020. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között a zsidó felekezetek körüli történésekről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, fontosnak tartja, hogy a Mazsihisz új elnöke, Grósz Andor már a kormány több képviselőjével is találkozott, miniszterekkel, államtitkárokkal. Ezek a megbeszélések azért is jelentősek, mert szükség van arra, hogy a legnagyobb zsidó felekezet és a kormány között ismét harmonikussá váljon a viszony.

A Grósz Andor által megfogalmazott gondolatok, mint például azok, amelyeket egy országos napilapban készült interjúban is kifejtett, azt mutatják, a magyar neológia vezetése nem kíván konfrontálódni. Valamint az is nagyon fontos, hogy a Mazsihisz valóban a magyar zsidóság nevében szólaljon meg, ne pedig csak egy szűk kör számára. Az államtitkár szerint természetesen a Mazsihisz elnöke által adott interjúban vannak olyan gondolatok is, amikkel nem teljesen ért egyet, de a legfontosabb a párbeszédre való hajlam.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.