Halálos balesetet okozott egy nő, mert fényképezett vezetés közben

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy nő a 117-es főúton haladt Esztergom felé. Az egyik kanyarban a telefonjával fényképezett, ezért átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből jövő autóval. A vétlen autós meghalt.
Vágólapra másolva!

A biztonságos vezetésre jelenleg részben alkalmatlan nő tavaly márciusban a 117-es úton hajtott Kesztölc felől Esztergom irányába.

Az egyik kanyarban fokozatosan átsodródott a szemközti sávba, mert vezetés közben az út melletti tájat fotózta a telefonjával.

A szemből érkező autós próbált fékezni és jobbra kormányozta az autóját, de már nem tudta elkerülni az ütközést. A kocsija belehajtott az árokba és felborult. A nő mögött érkezett egy kamion, ami szintén nem tudott megállni, ezért a nő kocsijának az oldalába csapódott.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A balesetben a vétlen autós meghalt, a nő is súlyosan megsérült.

A bíróság 1 év 10 hónap, végrehajtásban 5 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a nőt és 6 évre eltiltotta a vezetéstől. A vétkes sofőr ügyvédje három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés előtt – írja a Tatabányai Törvényszék.