Elképesztő módon lopta meg az utasát egy budapesti taxis

taxi (illusztráció)
taxi (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy átmulatott éjszaka után egy férfi taxival ment haza, a bankkártyáját pedig az autóban felejtette. Mire ezt észrevette, már 200 ezer forint eltűnt a számlájáról. A történet érdekessége az, hogy a taxis nem egyedül vette el a férfi pénzét.
Vágólapra másolva!

Április 30-án taxizott, nem sokkal később arról kapott értesítést egy férfi, hogy

100 ezer forintot valaki levett a kártyájával az egyik automatánál, kis idő múlva megint levettek róla ennyit egy másiknál.

A férfi ekkor jött rá, hogy a taxiban hagyta a kártyáját, amiről május 2-án bejelenést is tett a rendőrségen. A rendőrök visszanézték az automaták közelében lévő kamerák felvételeit, de a taxiból kiszálló férfi személyleírása nem illett a sofőrre. A felvételeket megmutatták egy olyan rendőrnek, aki jól ismeri a VIII. kerületet. Rögtön azonosította a képen szereplő embert, aki a 62 éves N. Zoltán volt.

A férfi először tagadta a rendőröknek, hogy taxival utazott volna a kérdéses napon, de amikor megmutatták neki a felvételeket, bevallotta, hogy ő szerepel rajta, az viszont tagadta, hogy pénzt vett volna fel.

A férfit bevitték a kapitányságra, ahol elmondta, hogy a Blaha Lujza tér környékén sétált, amikor megállt mellette egy taxis, aki azt mondta, hogy akar egy kis pénzt keresni, akkor szálljon be az autóba.

Ő így is tett. A taxis pedig odaadta neki a kártyát, megmondta a PIN-kódot és azt ajánlotta neki, hogy kap 40 ezer forintot, ha vesz le a kártyáról pénzt.

Május 9-én végül a 32 éves taxist is sikerült elfogniuk a rendőröknek. N. Zoltánt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással gyanúsítják. A taxisofőr ellen pedig jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználása miatt indult eljárás.