Féltette a feleségét egy nógrádi férfi, ezért meg akarta ölni

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy nógrádi férfi amiatt aggódott, hogy miután ő meghal, senki nem fogja gondját viselni a feleségének. Ezért úgy döntött, hogy megöli a feleségét.
Vágólapra másolva!

A férfit évek óta foglalkoztatta a halálának gondolata és az, hogy utána nem senki, aki a 47 éve vele élő felesége gondját viselné.

Emiatt tavaly januárban, az otthonukban a felesége mögé lépett és egy késsel nyakon szúrta. Közben azt hajtogatta, hogy „Meg kellett tennem!".

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A vérző nő kiszaladt az utcára, ahol a gyalogosok hívtak neki segítséget.

Közben a férfi telefonon felhívta a fiát és elmondta neki, hogy megölte az anyját, majd hozzátette, hogy nagyon szereti őket de ezt meg kellett tennie.

A nő életét a gyors műtét megmentette. A férfi a kóros elmeállapota miatt nem volt képes felismerni a tette következményét.

A kóros elmeállapot miatt az ügyészség az emberölési kísérlet miatt benyújtott vádiratában azt javasolja, hogy a bíróság mentse fel a férfit és rendelje el a kényszergyógykezelését.