Spanyolországban fogtak el egy győri drogdílert - videó

Vágólapra másolva!
Még tavaly októberben indult nyomozás két győri díler ellen, azonban az egyikük, a 39 éves Ü. Péter megszökött. Ezek után a hatóságok európai, és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A férfi egészen Spanyolországig menekült, ahol május 20-án fogták el. A kiadatása jelenleg folyamatban van. Az ügy részleteiről ma sajtótájékoztatót tartott a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrök 2022-ben kezdték meg a nyomozást kábítószer-kereskedelem miatt akkor még ismeretlen tettesek ellen. Nem sokkal később kiderült, hogy egy 24 éves férfi terjesztette a drogot a társával, a 39 éves Ü. Péterrel együtt.

A két férfi közösen termesztette, gondozta, és dolgozta fel a marihuánát.

Az idősebb férfi ellen korábban már többször is indítottak büntetőeljárást drogügyek miatt, egyik alkalommal bűnügyi felügyelet alá is került.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

2022. október 17-én összehangolt akció keretében azonos időpontokban 5 helyszínen tartottak kutatást a rendőrök.

Több kiló drogot, többek között marihuánát, extasyt, kokaint, metamfetamint, emellett egy fegyvert, és hamis tízezreseket is lefoglaltak.

A férfit nem találták meg a lakcímén, csak a barátnőjét, akit elfogtak, és kábítószer birtoklása miatt eljárást indítottak ellene. Mivel Ü. Péter elérhetetlenné vált, körözést adtak ki ellene. Miután felmerült a gyanú, hogy a férfi külföldre menekült, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Idén felmerült a gyanú, hogy a férfi Spanyolországban bujkál, ezért a rendőrök felvették a kapcsolatot a spanyol hatóságokkal, majd 4-5 hónap folyamatos nyomozás után megtalálták Ü. Pétert.

Nem volt egyszerű dolguk, a férfi ugyanis gondosan igyekezett minden olyan nyomot eltüntetni, ami alapján rátalálhatnak.

Forrás: Police.hu

A hosszú, fáradhatatlan nyomozói munka azonban eredményesnek bizonyult. Megállapították, hogy a férfi egy Serranillos Playa nevű pár száz fős település egyik családi házában bujkál barátnőjével együtt.

A rendőrök egy speciális egység segítségével hatoltak be a házba, mert fennállt annak a gyanúja, hogy a férfinél fegyver van.

A házkutatás közben 1124 tő marihuánát foglaltak le, amiket a férfi barátnőjével együtt gondozott. A spanyol rendőrök felszámolták az ültetvényeket, a férfit és barátnőjét pedig őrizetbe vették. A férfi jelenleg börtönben van, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.