Örökölni akart az idős asszonytól, ezért begyógyszerezte

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy Pest vármegyei férfi egy idős asszony bizalmába férkőzött azért, hogy megszerezze az örökségét. Miután megírták az öröklési szerződést, nem gondozta az asszonyt és a tudtán kívül gyógyszerezte. Az asszony a gyógyszerek miatt elesett és meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019-ben észrevette, hogy a 95 éves asszony egyedül él egy lakásban Budapesten. Meg akarta tudni, hogy az asszonynak milyen vagyona van és vannak-e rokonai, ezért összeismerkedett vele, a bizalmába férkőzött. Végül azt is elérte az asszonynál, hogy írjanak öröklési szerződést.

Ebben a férfi vállalta, hogy élete végégig gondoskodik az asszonyról és gondoskodik a temetéséről, cserébe az asszony rá hagyja két érdi házát.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi ezek után nem tett eleget a kötelezettségeinek, hanem

a nő tudta a nélkül gyógyszereket kezdett el beadni neki, hogy minél hamarabb meghaljon.

Két hónappal később a gyógyszerek miatt az asszony elesett és meghalt. Ezek után hagyatéki eljárás indult, melyben a férfi benyújtotta igényét a két házra.

Az ügyészség az öröklés megakadályozása miatt megtámadta a szerződést a bíróság előtt. Azt javasolják, hogy a bíróság állapítsa meg annak érvénytelenségét.