Annyira bejött a zöld buszváró a Belvárosban, hogy már a balos kerületek is olyat akarnak

Vágólapra másolva!
2020 óta már 12 zöld buszvárót alakítottak ki és adtak át az V. kerületben.
Vágólapra másolva!

2020 óta már 12 zöld buszvárót alakítottak ki és adtak át az V. kerületben, amelyek hűsítő zöld oázisként várják az utazókat szerte a Belvárosban – tájékoztatott a hírről az V. kerület önkormányzata.

Az új buszvárók saját állításuk szerint jót tesz többek között a levegő minőségének is. „Olyan, szélsőséges időjárást tűrő növényeket választottak, amelyek gyorsan növekednek, mindemellett a várakozók számára megfelelő komfortérzetet nyújtanak, hozzájárulnak a városi hőszigethatás csökkentéséhez, kedvezően befolyásolják a mikroklímát, javítják a levegőminőséget, szerepük van a por- és légnemű anyagok megkötésében, azaz mini klíma szigetekként funkcionálnak a Belvárosban" – írták a közleményben.

Forrás: Origo

„Az első megkeresőkkel – Soproni Tamással, a VI. kerület polgármesterével és Pikó Andrással, a VIII. kerület polgármesterével – ennek jegyében került most sor a tapasztalatok átadására, így a tervek szerint az V. kerület zöldítési programját veszi át a jövőben Terézváros és Józsefváros Önkormányzata is" – tájékoztattak az új fejleményekről.