Szijjártó Péter: Istentelen ideológiák nyomásgyakorlásával nézünk szembe

Vágólapra másolva!
A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a 220 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatásból felújított Öreg iskola átadásán rendkívül fontosnak nevezte azon közösségek fenntartását, amelyek minden viharban együtt maradtak, ugyanis ezekre épül a magyar jövő. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy nagy szükség is lesz ezekre a közösségre, minthogy jelenleg is súlyos kihívásokkal kell szembenézni. „A háború villámai csapkodnak a fejünk felett, az ellenségeskedés vált a nemzetközi politika alapvetésévé, a világ újra blokkosodás irányába halad" – figyelmeztetett.
Vágólapra másolva!

„Magyarország jövője a közösségekben van, innen, Hegykőtől, egészen Kisvárdáig, vagy éppen Szobtól Röszkéig (...) Amíg ezek a közösségek összetartanak, addig meg is tartanak minket. És mindaddig, amíg ez így van, addig nyugodtak, viszonylag nyugodtak lehetünk a magyarság, a magyar nemzet jövője szempontjából is" – fogalmazott.

Rámutatott, hogy ezen közösségeket a múltban és a jelenben is számos kihívást érte és éri, amire első példaként a rendszerváltásig tartó „istentelen diktatúra" brutális pusztítását említette, mondván, hogy az oktatás tönkretételével és az egyházak ellehetetlenítésével próbálták szétverni az ország jövőjét.

– jelentette ki.

Szijjártó emlékeztetett, hogy „mi itt Magyarországon kibekkeltünk minden diktatúrát, és mi innen, Magyarországról hazaküldtünk minden megszálló hatalmat”.

Aláhúzta, hogy ez a képesség hazánk több mint ezeréves keresztény államiságából táplálkozik, ami garantálja a nemzet elpusztíthatatlanságát, ahogy az már többször bebizonyosodott.

Kiemelte, hogy a jövő a közösségekben van, ezért ezeket építeni kell, fenn kell tartani, márpedig ebben kulcsszerepe van az egyházaknak, s különösen a Magyar Katolikus Egyháznak, a kormány ezért minden támogatást megad ezen munka folytatásához.