Schmidt Mária: Magyarországnak van mondanivalója a világ számára

Látlelet Schmidt Mária Látlelet könyvbemutató, 2022. 10. 13., könyvbemutató, terror háza, látlelet az orosz-ukrán háborúról
Látlelet könyvbemutató a Terror Házában.
Vágólapra másolva!
Fontosnak tartom, hogy képesek legyünk az eltérő vélemények figyelembevételére, erre a CPAC Hungary jó alkalmat kínál, mert a személyes kapcsolatok mindig sokkal több haszonnal járnak, mint amikor az üzenetek csak áttételeken vagy közvetítőkön keresztül jutnak el egymáshoz - minderről Schmidt Mária beszélt a holnap kezdődő csúcstalálkozó kapcsán.
Vágólapra másolva!

Azt jelzi, hogy a világ kíváncsi ránk, nekünk pedig van mondanivalónk a világ számára - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy mennyire tekinthető történelmi jelentőségűnek az a tény, hogy egymást követő két évben rendezik meg a CPAC Hungaryt? Sokan tartják fontosnak, hogy legyen párbeszéd a magyarok és köztük, hogy egymásra figyelve, közösen gondolkodjunk az előttünk álló kihívásokról. Korszakhatáron vagyunk, a világ átrendeződik körülöttünk - tette hozzá.

Schmidt szerint háború zajlik a határainknál Oroszország és Ukrajna között. Nagyon éles ellentét feszül Kína és az Egyesült Államok között Tajvan ügyében, látjuk, hogy mi zajlik Szudánban. Fontos konfliktuspontok jöttek létre a világban, mindenhol új szövetségi rendszerek kialakulását figyelhetjük meg.

Emellett gondolkodnunk kell azon is, hogy mit tehetünk az identitásunk megőrzéséért, azért, hogy békében és jólétben élhessünk.

Schmidt Mária: Fotó: Polyák Attila - Origo

Schmidt Mária szerint világossá kell tennünk, hogy mi a békében vagyunk érdekeltek, ez határozza meg a háborúval kapcsolatos álláspontunkat is.

Fontosnak tartom, hogy képesek legyünk az eltérő vélemények figyelembevételére. Erre a CPAC Hungary jó alkalmat kínál, mert a személyes kapcsolatok mindig sokkal több haszonnal járnak, mint amikor az üzenetek csak áttételeken vagy közvetítőkön keresztül jutnak el egymáshoz.

A teljes interjút itt olvashatják.