Megdöbbentő felvétel került elő Niedermüller Péterről - videó

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Miközben Niedermüller Péter több milliárd forint értékben árusítaná ki Erzsébetváros ingatlanjait, addig az erről szóló képviselő-testületi vitában azt vetette a korábbi fideszes városvezetés szemére, hogy miért takarítot meg 10,5 milliárd forintot. A teljesen elképesztő kijelentésről videófelvétel is készült. A baloldali polgármester által is támogatot kiárusítás annak fényében is meglepő, hogy míg 2019-ben 16,8 milliárd, addig 2023-ban már 24,7 milliárd forint volt Erzsébetváros bevétele.
Vágólapra másolva!

A gyurcsányista Niedermüller Péter vezetésével három és fél milliárd forint értékben adná el az önkormányzat vagyonát a balliberális vezetés - erről még áprilisban döntöttek a képviselők. Az ingatlanok meghirdetése jelenleg is zajlik, de a kerületbne óriási a felháborodás, mivel sokan az önkormányzati vagyon felélésétől tartanak.

Az ingatlanok eladása annak fényében is különös, mivel 2019-ben a fideszes városvezetés 10,5 milliárdos tartalékkal adta át a kerületet a gyurcsányista polgármesternek.

Mindezek mellett Erzsébetváros költségvetésének a bevétele 2019-ben még 16,8 milliárd forint volt, addig 2023-ban már 24,7 milliárd forint. Az előbb bemutatott számok alapján tehát semmi nem indokolná az ingatlanok eladását.

Niedermüller szerint rosszul tette a Fidesz, hogy 10,5 milliárdot hagyott a kasszában

Az ominózus testületi ülésen azonan Niedermüller megdöbentő kijelentéseket tett. Az erről szóló videó alább nézetik meg:

A gyurcsányista polgármester tehát szó szerint ezt mondta:

Teljesen elképesztő érveléssel jött elő Niedermüller Péter Forrás: MTI/Komka Péter

Ezzel tehát a szélsőbaloldali polgármester elismerte, hogy a korábbi fideszes városvezetés jól gazdálkodott, és a kerület vagyonával a lehető legjobb módon járt el. Másrészt pedig Niedermüller azt vetette a korábbi jobboldali kerületvezetés szemére, hogy miért nem költötték el a tartalékokat. A városvezető egyértelmű vallomása tehát ismételten alátámasztja azt a Margaret Theatcherhez köthető mondást, miszerint

"Ez az erzsébetvárosi polgárok meggyalázása"

fogalmazott Radics Béla fideszes képviselő még az április testületi ülésen. A politikus szerint ez az intézkedés az erzsébetvárosi polgárok meggyalázása. A 3,5 milliárd értékű csoportos ingatlaneladási tervezet azért is botrányos, mert így a piaci értéküknél jóval alacsonyabb összegért adja el a különböző telkeket, házakat a kerület. Radics Béla elmondta, hogy ez a tervezet egy 5,6 milliárd forintos előirányzatnak az első része, vagyis ezek után még további 2,1 milliárd értékben kíván ingatlanokat eladni Niedermüller Péter.

Mint arról korábban beszámoltunk,egyre több szolgáltató kerüli el Budapesten a "Niedermüller-labirintusnak" is csúfolt városrészt, Belső-Erzsébetvárost, mivel a városrészben teljesen átszervezték a közlekedést. Sok utcát egyirányúsítottak, ami nagy dugókat és áttekinthetetlen közlekedési rendet okozott. Ezenkívül pedig több utcát lezártak a nem ott lakók elől behajtani tilos táblákkal. Ha valaki egy ilyen utcába engedély nélkül behajt,töb tízezer forintra is megbüntethetik.