Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Milliárdos vagyont foglalt le az ügyészség Cseh Katalin korrupciós botrányában

Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a közelmúltban a nyomozóhatóság a Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított férfi érdekeltségeinél – írja a Magyar Nemzet.  A NAV még tavaly ősszel gyanúsította meg költségvetési csalással azt követően, hogy nyilvánosságra került, Cseh Katalin családi vállalkozása és az azzal összejátszó cégek gyanús körülmények között jutottak több milliárd forintnyi uniós pénzhez.
Vágólapra másolva!

Már több mint félmilliárdos adócsalással gyanúsítja a Cseh Katalinékhoz köthető uniós botrány érintettjét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Fővárosi Főügyészség.

A NAV ősszel több helyen házkutatást tartott, munkatársai az ügyben egy gyanúsítottat már kihallgattak, aki a lap szerint a Cseh-család cégéhez kapcsolható egyik vállalkozás tisztségviselője.

Cseh Katalin Brüsszelben nem a korrupciós botrányáról beszél Forrás: Facebook

A főügyészség ezt írta a Magyar Nemzetnek:

A különösen jelentős vagyoni hátrány azt jelenti a jog szerint, hogy a kár meghaladja a félmilliárd forintot. Valószínűleg ennél jóval nagyobb, ugyanis a főügyészség ezt írta a Magyar Nemzetnek:

Cseh Katalinék cégügyeivel 2021 nyarán az álarcos Anonymus-alak leleplező anyagai után kezdett foglalkozni a sajtó, az adóhatóság pedig költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről