Angliáig menekült egy budapesti rabló - videó

Angliáig menekült a rabló, police
Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancs alapján hozták haza a budapesti rendőrök azt a férfit, aki 2016-ban egy nap alatt két embert is megfenyegetett, és kirabolt Budapesten, majd Angliába menekült, ahol egy autómosóban vállalt munkát. Az egyik rablást egy másik emberrel együtt követte el, akit még keresnek a rendőrök.
Vágólapra másolva!

2016. november 17-én két férfi megszólított dohányzó férfit egy 7. kerületi szálloda előtt, és buszjegyre kértek tőle pénzt.

Amikor a férfi elővette a pénztárcáját, és ezer forintot adott nekik, az egyik támadó hirtelen benyúlt a tárcába, és kikapott belőle még 40 ezret.

Miután a férfi ezt szóvá tette,

többször megütötték, és tapétavágó késsel megfenyegették mielőtt elszaladtak volna.

Még ugyanezen a napon a két támadó egyike felszállt az 1-es villamosra,

ahol késsel megfenyegetett egy férfit.

Elvette a pénzét és a telefonját. Az egyik esetben a 7. kerületin, a másikban a 11. kerületi Rendőrkapitányságon indult eljárás. Hamar kiderült, hogy a szálak összeérnek, mert mindkét bűncselekményt egy 29 éves budapesti férfi, N. Kálmán követte el, aki megszökött a támadásai után, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellen amellett, hogy egyesítették az ügyeket.

Forrás: youtube - PoliceHungary

A nyomozás során kiderült, hogy N. Kálmán a rendőrök elől

Angliába menekült és ott egy autómosóban helyezkedett el. Egészen addig ott dolgozott, míg a brit rendőrök le nem csaptak rá.

A budapesti rendőrök május 3-án az Interpol segítségével Magyarországra hozták.

A repülőtéren a 7. kerületi rendőrök a 29 éves férfit kétrendbeli fegyveres rablás miatt őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. N. Kálmán részleges beismerő vallomást tett. Azt nem árulta el, ki volt a társa az első rablásnál, úgyhogy az egyelőre ismeretlen rabló után még nyomoznak a rendőrök.