Román és magyar család verekedett össze Dusnokon, egy férfi meghalt

Vágólapra másolva!
Dusnokon egy magyar és egy román férfi veszett össze egymással egy közlekedési vita miatt. A veszekedésből üldözés lett, majd a családtagokkal együtt összeverekedtek egymással. A magyar férfi apja egy késsel szíven szúrta román férfi apósát, aki a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A magyar férfi Dusnokon veszett össze a fiatal román férfival egy közlekedési vita kapcsán. Boxerrel és vasvillával összetörték egymás kocsiját, majd a magyar férfi hívta az apját. Az apa azonnal oda sietett, azonban nem tudta számon kérni a román férfit, mert az elmenekült. A férfi és az apja követni kezdték, egészen egy földes útig, ahova már a román férfi felesége és apósa is odament.

Mindannyian kiszálltak a kocsijukból és verekedni kezdtek egymással. Az apa ekkor elővett egy kést és szíven szúrta a másik férfi 51 éves apóst, aki a helyszínen belehalt a sérülésébe.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Első fokon a bíróság az apát emberölés miatt 5 év börtönbüntetésre, a fiát garázdaság és testi sértés miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, amit 3 év próbaidőre felfüggesztettek. A román férfit szintén garázdaság és testi sértés miatt 2 év, végrehajtásban 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A feleség felfüggesztett börtönbüntetést kapott testi sértés miatt.

Az apa esetében az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az elsőfokú fellebbezést.