Kinevezték az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt

CSÁK János
Budapest, 2023. március 15. Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Magyar Nemzeti Múzeum előtt tartott megemlékezésen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján Budapesten 2023. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Kinevezték az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt: Szentmártoni Jánost május 1-jei hatállyal nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Szentmártoni János helyettes államtitkárként az előadó és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel - olvasható a közleményben.

Mint írják, Szentmártoni János Gérecz Attila-, József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja Díjas költő, író, irodalomszervező. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője, majd 2010-től a Magyar Írószövetség, 2012-től ezzel párhuzamosan a Tokaji Írótábor elnöke 2019-ig. 2020-tól a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.