Így válhat egyszerűvé a szállítmányozás

Vágólapra másolva!
Mint sok más szolgáltatás, a szállítmányozás esetében is az a legkedvezőbb a megrendelőnek, ha minél kevesebb dolga van vele. Ha csak egyszerű fuvarra lenne szükségünk, akkor sem biztos, hogy megérné érdeklődések sorát lebonyolítani, hogy rátaláljunk a megfelelő ajánlatra. A szállítmányozó cégek többek között ezt a terhet veszik le a vállunkról. És még mennyi minden mást kínálnak!
Vágólapra másolva!

A szállítmányozás nem szállítás (?!)

A szállítmányozó konkrét szállítási tevékenységet nem végez, „csupán” megszervezi a megbízó küldeményének eljuttatását a felrakás és a lerakás helye között. Egyebek mellett fuvarozó alvállalkozóval állapodik meg, okmányokat készít, regisztrálja a műveletet az EKÁER-ben (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer – A szerk.), szükség szerint vám- és jövedéki eljárást folytat le, egyeztet a küldemény felvételével és a címzettnél történő lerakásával kapcsolatban. Mindezt dokumentálja és informatikai rendszerek segítségével nyomon követhetővé, átláthatóvá teszi. Majd ellenőriz, igazol, adminisztrál, számláz…

Forrás: Origo

Elektronikusan mindenkinek könnyebb

Ennyi teendő mellett nemcsak a megbízó dolgát könnyíti meg, ha egy-egy küldeményre egyedi – telefonos vagy írásos – megkeresés nélkül, elektronikus felületen kaphat automatikus, akár azonnali árajánlatot. A Raben Group az európai raklapos szállítmányozó cégek között élen jár az informatikai megoldások terén. Raktárirányítási és szállításkezelési rendszerei egyaránt a legkorszerűbbek közül valók, és ügyfélportálja is számos felhasználóbarát funkciót kínál. A cégcsoport a saját szegmensében elsőként vezette be az érkezés várható idejét kiszámítani hivatott eszközt, az ETA-t, amely dinamikusan frissülő adataival csaknem valós idejű információt szolgáltat a szállítmány aktuális helyzetéről.

Szállítmányozás határokon innen és túl

A Raben a belföldi disztribúció mellett nemzetközi, elsősorban európai közúti szállítmányozási megoldások széles skáláját kínálja. Tizenöt országban lévő több mint 160 telephelye jelentős lefedettséget biztosít, idén tavasszal bevezetett Eurohub struktúrája révén pedig még rövidebb idő alatt, még rugalmasabban, kisebb távolságok árán juttatja célba a küldeményeket.