Hollik megüzente az amerikai nagykövetnek: Mi magyarok továbbra is a béke pártján vagyunk

PRESSMAN, David
Budapest, 2022. szeptember 2. David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szankciós infláció, migráció, gyermekvédelem - ezek a magyar emberek életét érintő valódi problémák, de David Pressmann amerikai nagykövet szerint ezek csupán álproblémák, szerinte ezek helyett az Ukrajna elleni háborúval kéne foglalkozni - fogalmazott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

A Fidesz arra kéri David Pressman amerikai nagykövetet, fogadja el, hogy a magyarok továbbra is a béke pártján állnak - mondta Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója. "Szankciós infláció, migráció, gyermekvédelem - ezek a magyar emberek életét érintő valódi problémák, de David Pressmann amerikai nagykövet szerint ezek csupán álproblémák, szerinte ezek helyett az Ukrajna elleni háborúval kéne foglalkozni" - fogalmazott Hollik István.

"David Pressman fogadja el, hogy a magyarok a béke pártján vannak" Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: ez az amerikai baloldal álláspontja, amit nem fogadnak el. "Mi a háború helyett továbbra is a békével akarunk foglalkozni. (...) álláspontunk változatlan: no migration, no gender, no war" - mondta. Hollik István ezért az amerikai nagykövetet arra kérte: fogadja el, hogy "mi magyarok továbbra is a béke pártján vagyunk".