Hann Endre elbukta az Elkxtuk-pert másodfokon - videó

Hann Endre
Vágólapra másolva!
A Medián vezetője nem akart válaszolni a Mediaworks kérdéseire és sietősen távozott az ítélet kihirdetést követően a helyszínről. Kálomista Gábor megnyugtatónak nevezte, hogy a művészi jogok és a véleménynyilvánítás szabadsága él az országban.
Vágólapra másolva!

Hann Endre azt kifogásolta, hogy a 2021-ben bemutatott Elkxutuk című filmben szereplő Endre nevű karaktert szerinte róla mintázták. A film a 2006-os eseményekkel foglalkozik, az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni időszakot dolgozza fel.

A Medián közvélemény-kutató cég vezetője a Megafilm Kft. ellen indított személyiségi jogi pert, amit most a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján másodfokon elbukott.

Az indoklásban elhangzott, hogy a filmbeli történések idején a Medián közvélemény-kutatásokat végzett, Hann Endre pedig a saját maga által önként vállalt szerepléseivel, amikor politikusok tevékenységéről alkotott véleményt, közvetve befolyásolta a választópolgárokat. Továbbá az is elhangzott, hogy Hann Endrének nem a magánszféráját érintették a kifogásolt jelenetek,

a filmben bemutatott fiktív közvélemény-kutató és tanácsadói tevékenység ábrázolása pedig belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

Kálomista Gábor, a Megafilm tulajdonos-producere a Mediaworksnek azt mondta, hogy magáról a perről készítenek egy átfogó dokumentumfilmet, mert sok olyan téma felszínre került, amivel foglalkozni kell. Az ítéletről pedig azt mondta, hogy nem volt kétséges számára a végeredmény, hiszen semmi törvénybe ütközőt nem csináltak. Hann Endre sem a per kezdetén, sem most nem akart válaszolni a sajtó kérdéseire.