Halálos balesetet okozott egy fiatal férfi a Soroksári úton

A vétlen sofőr autója a baleset után
Vágólapra másolva!
Több mint 2 évvel ezelőtt halálos balesetet okozott egy férfi a Soroksári úton. Az autójával olyan brutális erővel csapódott bele egy másik autóba, hogy annak a sofőrje a helyszínen meghalt. A férfi ellen most emeltek vádat halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2021. december 24-én dél körül, a IX. kerületben, a Soroksári úton annak ellenére vezette az autóját, hogy az nem volt alkalmas a közlekedésre.

Az autóval több probléma is volt, a kerekei nagyon kopottak és nem az évszaknak megfelelőek voltak, valamint a méretük sem volt megfelelő.

Ezeken felül az autó a baleset előtt már olyan aktív hibát jelzett, ami a kormányozhatóságot is érintette.
A férfi a Soroksári út és a Hentes utca kereszteződéséhez érve lassított, mivel a lámpa piros volt, azonban amikor zöldre váltott, gyorsítani kezdett. Amikor már majdnem százzal ment,

elveszítette az irányítást az autó felett és átsodródott a másik sávba, ahol 70-nel nekiment egy szabályosan közlekedő autónak.

A vétlen sofőr autója a baleset után Forrás: police.hu

A másik autót egy 47 éves nő vezette, aki a helyszínen meghalt.

Ugyan a biztonsági öve a nőnek nem volt bekapcsolva, de az ütközés olyan erejű volt, hogy ennek az ellenkezője sem változtatott volna a végkimenetelen. Az ügyészség a 23 éves férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit letöltendő fogházbüntetésre ítélje, és határozott időre tiltsa el a vezetéstől.