Gyurcsány személyesen dicsérte meg Karácsonyt, mert alázatosan teljesítette az utasításait - videó

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely három és fél év alatt csődbe vitte a fővárost, a kormányt pedig egész egyszerűen azért támadja minden alap nélkül, mert főnöke, Gyurcsány erre utasította. A főpolgármester kisdiák módjára meg is csinálta a házi feladatot, ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy nem fizeti be a szegényebb önkormányzatok megsegítésére szolgáló szolidaritási adót. Ennek az az oka, hogy Karácsony 2024-ben szeretne főpolgármester-jelölt lenni. Nos, most Gyurcsány Ferenc megdicsérte Karácsonyt a viselkedéséért egy, az RTL-nek adott interjúban. Úgy fogalmazott: amit Karácsony Gergely gondol a világról, az beilleszthető abba, amit mi gondolunk a világról.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Gyurcsány még a Spirit FM-nek adott interjújában beszélt arról, hogy

elvárja, hogy Karácsony vigye bele a fővárost a kormány elleni harcba, mert egyébként találnak más főpolgármester-jelöltet.

Karácsony megértette főnöke üzenetét. Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, úgymond megfenyegette a kormányt Karácsony Gergely, és azt közölte, hogy

A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS NEM HAJLANDÓ BEFIZETNI A SZEGÉNYEBB ÖNKORMÁNYZATOK MEGSEGÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ 58 MILLIÁRDOS BUDAPESTI SZOLIDARITÁSI ADÓ TELJES ÖSSZEGÉT. PÉNZE VAN A FŐVÁROSNAK, AZ EGÉSZ CIRKUSZ NYILVÁNVALÓAN ARRA JÓ: MEGSZORÍTÁSOKRA KÉSZÜL BUDAPESTEN A BALOLDAL.

Gyurcsány megdicsérte Karácsonyt

Gyurcsány Ferenc most kifejezte örömét, és a DK majálisán az RTL Híradónak adott interjúban dicsérte meg Karácsonyt. Azt mondta, hogy abban nincsen vitám főpolgármester úrral, hogy természetesen az alapfeladat, hogy működjön a város. És ez azt hiszem, hogy nem vitatható.

Ebben több megközelítés van. Nyilván ez részint habituális különbség is, részint politikai megfontolásbeli különbség, de ez nem azt jelenti, hogy mi nem ismerjük el mindazt, amit a fővárosért a főpolgármester úr tett.

Ha választani kell, hogy a fővárosiak éljenek jól, vagy a kormány, akkor én a fővárosiakra szavazok.

Azt hiszem, hogy helyesen döntött a városvezetés

– reagált arra, hogy a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót a kormányzati elvonások miatt.

– mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány ráparancsolt Karácsonyra

Ahogyan írtuk is, Gyurcsány a Spirit FM rádióműsorában felszólította Karácsony Gergelyt, hogy sokkal erőszakosabban támadja a kormányt. Karácsony ezt teljesítette. Gyurcsány korábban úgy fogalmazott, hogy

a főpolgármester nem hajlandó teljesíteni hazafias kötelességét, mert nem eléggé viszi bele Budapestet a kormány elleni harcba.

A vicces nevű "árnyékkormányinfón" ezután a bukott tévésből lett képviselő, Kálmán Olga elégedetten megdicsérte a szófogadó főpolgármestert. Kálmán Olga dicsérete így szólt:

A jelenet az alábbi videóban 0:47-nél látható: