Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

Az alábbi témákkal készülnek:

Műsorvezető: Eper Márton

PÁPALÁTOGATÁS - Összefoglaljuk a Szent Atya háromnapos budapesti látogatását. Nemzetközi és magyar reakciókkal, interjúkkal, elő beszélgetésekkel.

KORONÁZÁS - Javában zajlik a felkészülés az Egyesült Királyságban a koronázási szertartásra. Károly király avatása a szigetország egyik legjelentősebb ünnepe lesz, hiszen legutóbb 1953-ban volt ilyen esemény. A kórusok már próbálnak, a légierő gyakorlatozik és bemutatták azt a keresztet, ami a koronázási menet élén lesz látható. Mutatjuk, hogy állnak az előkészületek.

ÁLÉLŐ KORONÁZÁS - Az eddig nyilvánosságra került részletekből ítélve a koronázási ceremónai szervezői nem fukarkodnak a látványosságokkal – de hát 70 éve nem koronáztak uralkodót a szigetországban. Egy ilyen léptékű rendezvény hatalmasa előkészületeket igényel, és ahogy láthattuk, a részvevők már javában gyakorolnak, hogy a nagy napon minden zökkenőmentes legyen. De a lakosság is készül arra, hogy együtt ünnepelhessen a királyi családdal. Heckenast László tudósítása.

GRIPENEK - A Gripenek alkotják a magyar légierő gerincét, melyek négy és feledik generációs könnyű vadászbombázó repülőgépek. A vadászpilótákat riasztják bármilyen légi incidens esetén. De hogy készen álljanak, rendszeres gyakorlatra van szükség. A Radar stábja most egy ilyet tekinthetett meg a légiforgalmi irányító központból.

HÁBORÚ - Miközben Ukrajna a nagy tavaszi offenzívára készül, az orosz hadsereg újabb rakéta és dróntámadást hajtott végre ukrán célpontok ellen. Szakértők szerint az orosz hadsereg célja az lehet, hogy a tervezett ukrán ellentámadásban résztvevő eszközöket megsemmisítse és az utánpótlási vonalakat ellehetetlenítse.

GYERMEKÁLDÁS 40 ÉV FELETT - Csorba Vikit nem kell bemutatni a Hír TV nézőinek, hiszen éveken keresztül fogadta a nézőket reggel és este az aktuális hírekkel. Januárban elköszönt Önökről és ismét az anyaságé lett a főszerep. Viki sosem titkolta korát 46 évesen adhatott életet második gyermekének. Egy orvosi vizsgálatra kísértük el, ahol megtudtuk, hogy hogyan érzi magát és reményt is ad azoknak a leendő anyukáknak, akik 40 felett szeretnének szülni.

FUTÓPÁLYA - Célegyenesébe fordult a budapesti atlétikai világbajnokság szervezése. Szó szerint, ugyanis elkészült a futópálya. Nem is akármilyen, ez az első úgynevezett mondo borítású kör Magyarországon. Ezen pedig minden eddiginél jobb eredmények születhetnek. Természetesen mi sem hiányozhattunk a bejárásról, mutatjuk is!

FAÜLTETÉS - Faültetéssel készültek az Újpest elleni derbire a Ferencváros labdarúgói. A csapat négy játékosa - köztük a válogatott Botka Endre és Vécsei Bálint - részvételével összesen 100 fát és cserjét ültettek el a Budakeszi Vadaspark területén.

IBCC HORGÁSZVERSENY - 21 ország 255 horgászcsapata 38 balatoni településen küzdött a világ legnagyobb pontyfogó versenyének díjaiért. A 3 fős csapatoknak 140 órán át éjjel-nappal lehetőségük volt a horgászatra.